דיני עבודה

בין אם אנחנו עובדים ובין אם מעסיקים, אנחנו קשורים ביחסי עבודה כלשהם לאורך מרבית שנות חיינו. מכוח יחסי העבודה יש לנו כעובדים וכמעסיקים חובות וזכויות, אשר למרבה הצער רבים כלל אינם מודעים להם.

ייחודיותו של התחום קשורה גם בריבוי החוקים, צווי ההרחבה, ההסכמים הקיבוצים, התקנות והחוזים וכן ריבוי הערכאות והמוסדות האמונים על השמירה עליהם. אין דינו של עובד בתחום המלונאות כעובד זר בתחום הסיעוד. לכל אחד יש מערכת כללים שונה המסדירה את העסקתו.

כאשר עוסקים בדיני העבודה יש לבחון את מלוא ההסדרים הקובעים את אופן ההעסקה החוקי: את חוקי העבודה הכוללים זכויות מינימום עליהן לא ניתן לוותר אף לא בהסכמת העובד; את התקנות וצווי הרחבה לחוקים שכוללים את כלל העובדים במשק; את צווי הרחבה לתחומי עיסוק ספציפיים ובינהם תחומי הבניין, הנקיון, השמירה, התעשייה, רשתות השיווק ועוד; ואת ההלכות המחייבות המטילות אף הן חובות וזכויות שונות.

וכאשר עוסקים בעובדים זרים יש לבחון גם הסדרים ייחודיים וסוגיות הרלוונטיות רק לעובדים אלה: נהלים של רשות האוכלוסין וההגירה, פסיקות ייחודיות לעובדים הזרים, בדיקת מעמד המשפיעה לעיתים על ההעסקה ועוד.

בעניין דיני העבודה, בשונה מנושאים אחרים, רצוי לפנות לעורך דין כבר עם תחילת העסקתו של עובד. כך לדוגמא אי עריכת חוזה עבודה עם תחילת ההעסקה עלול לגרור אחריו מגוון בעיות בהמשך, ואף קושי ראייתי במקרה של תביעה.

כדי למצוא את הדרך בסבך מומלץ להיוועץ בעורך דין דיני עבודה מקצועי ומנוסה שיוכל לעזור לכם להבין בצורה קלה וברורה מהן החובות ומהן הזכויות שלכם בין אם אתם עובדים ובין אם מעסיקים.

החלטתם לפנות לעו"ד עבודה? צרו עמנו קשר.

למשרדנו נסיון רב בתחום דיני העבודה הן בייצוג מעסיקים והן בייצוג עובדים בתביעות, גישורים, ניסוח חוזים, עריכת תחשיבים, עריכת חוות דעת משפטיות, ייעוץ שוטף ומורה נבוכים בסבך ההעסקה של עובדים זרים.

 

דילוג לתוכן